Nieuws

Microsoft vernieuwt Windows Live-software

Microsoft heeft een nieuwe reeks toepassingen van Windows Live vrijgegeven: zowel foto- en videobewerkingsprogramma’s als tools om te bloggen en te synchroniseren.

Windows Live Essentials 2011 heet het pakket en omvat Windows Live Photo Gallery, Movie Maker, Messenger, Mail, Windows Live Mesh, Family Safety en Writer. De software was al sinds juni beschikbaar als testversie.

Microsoft heeft Windows Live Essentials in 48 talen beschikbaar gemaakt, waaronder ook het Nederlands. Het werkt op Windows Vista en Windows 7. Windows XP valt buiten de boot.

[related_article id=”161452″]

Met de vernieuwde programma’s hoopt Microsoft de verkoop met de eindejaarsperiode een boost te geven, zonder dat het daarvoor een nieuw besturingssysteem moet lanceren. Naar verluidt zou Dell de eerste zijn die Windows Live Essentials 2011 standaard op de pc’s installeert.

Hardwareversnelling
De software wil het beste van twee werelden combineren: de rekenkracht van een computer combineren met het internet. Zo heeft de fotobewerkingssoftware een aantal nieuwe functies, zoals gezichtsherkenning en de mogelijkheid om groepsfoto’s samen te voegen tot een nieuwe foto, waar iedereen met zijn ogen open op staat.

Microsoft linkt de software niet alleen aan zijn eigen webdiensten. Zo kan de fotosoftware ook overweg met Facebook. Movie Maker kan uploaden naar Flickr. En de blogsoftware verwijst niet meer naar Live Spaces, maar naar Wordpress.com. Dat laatste is nogal wiedes omdat Microsoft al zijn blogs heeft verhuisd naar Wordpress.com.

Er is ook goed nieuws voor de gebruikers van Messenger: Je kunt nu ook chatten met vrienden op Facebook.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business