Nieuws

LOGINventory 5.2.0

Naarmate je netwerk uitbreidt, groeit ook de behoefte aan een handzaam overzicht van geïnstalleerde hardware en software. LOGINventory bezorgt je zo’n inventaris. De gratis versie is wel beperkt tot twintig toestellen.

Meteen na de installatie kun je zelf aangeven binnen welk bereik je wilt scannen. Het is dus niet nodig de tool ook op (de andere) clients te installeren. De inloggegevens, nodig om toegang tot de clients te krijgen, kun je aan de tool meegeven.

Hardware
Je kunt de scanronde en eventuele foutmeldingen op de voet volgen, en na afloop krijg je een hiërarchisch overzicht van de aangetroffen hardware en software. Dit overzicht is behoorlijk gedetailleerd. Op het niveau van hardware vind je onder meer de schijven, partities, geheugen, netwerkkaarten, geluids- en videokaart, monitor en USB-apparaten terug.

[download_file]

Software
Wat software betreft, kun je onder meer de geïnstalleerde pakketten (inclusief versies, eventuele productcodes, uninstall-modules enzovoorts) opvragen, evenals een ‘gebruiksoverzicht’: hoe vaak worden programma’s gebruikt, wanneer werden ze voor het laatst opgestart en ga zo maar door. Je verneemt ook welke hotfixes op de systemen zijn geïnstalleerd.

Deze beheermodule installeert zich als een MMC-console en heeft de bekende driedelige weergave (zoals bij de Windows-logboeken): links het navigatiepaneel, in het midden de detaillering van het geselecteerde item en rechts het actiepaneel. Van hieruit kun je onder meer de overzichtslijst exporteren naar txt en csv.

Kortom, LOGINventory is een handige tool voor netwerkbeheerders die op elk moment een up-to-date en geautomatiseerd overzicht van hun ‘netwerkassets’ willen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business