Nieuws

Angry Birds spreidt vleugels uit

Het populaire mobiele spel Angry Birds krijgt een vervolg, console- en Facebookversies en zelfs een eigen film of televisieprogramma.

Peter Vesterbacka, hoofd van de Finse spelontwikkelaar Rovio Mobile, onthulde deze week nieuwe details over de toekomst van de mobiele hit Angry Birds. Vesterbacka was een van de sprekers op de allereerste Social Gaming Summit die deze week in Londen plaatsvond.

Verschillende twitteraars volgden het gesprek met de topman en maakten zijn onthullingen wereldkundig. De Britse website Pocketgamer zette de belangrijkste uitspraken op een rijtje.

[related_article id=”161563″]

Varkens in hoofdrol
Zo zal de hoofdrol in de opvolger van Angry Birds zijn weggelegd voor de groene varkentjes en is er sprake van een multiplayerversie die qua spelervaring op het antieke Worms moet lijken. Daarnaast zal de huidige versie van Angry Birds naar de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii overgezet worden.

Maar het grootste bedrag wordt ingezet op de versie voor Facebook. “In plaats van honderd idiote boerderijdieren werken we aan één machtige adelaar [een personage uit Angry Birds]”, sneerde Vesterbacka naar Farmville-ontwikkelaar Zynga.

Televisieprogramma en speelgoed
En de ontwikkelaar heeft nog meer in petto. Rovio Mobile ziet Angry Birds niet als een spel maar als een hele franchise. Zo komen er speelgoedversies van de personages en is er sprake van een eigen film of televisieprogramma.

“Ons doel is om Angry Birds groter te maken dan Tetris. We hebben nu zo’n 35 miljoen downloads geteld”, aldus de topman.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business