Lacie brengt de kleinste SSD 3.0-stick ter wereld uit. Met schrijfsnelheden tot 260 Mb/s kan hij bijvoorbeeld duizend mp3- of vijf DivX-bestanden overdragen in minder dan dertig seconden. Het voordeel is dat dit allemaal mogelijk is in de vorm van een USB-stick. De FastKey presteert tien keer sneller dan USB 2.0. Door de combinatie van […]

Advertentie

Lacie brengt de kleinste SSD 3.0-stick ter wereld uit. Met schrijfsnelheden tot 260 Mb/s kan hij bijvoorbeeld duizend mp3- of vijf DivX-bestanden overdragen in minder dan dertig seconden. Het voordeel is dat dit allemaal mogelijk is in de vorm van een USB-stick.

De FastKey presteert tien keer sneller dan USB 2.0. Door de combinatie van SSD-technologie, USB 3.0 en DRAM-geheugen kunnen kleine bestanden zelfs tot honderd keer sneller worden geschreven dan op een klassieke USB 2.0-harde schijf.

De aluminium behuizing zorgt ervoor dat deze stick wel wat kan verdragen. De FastKey beschermt echter niet alleen met zijn buitenkant, ook binnenin met de meegeleverde AES 256-bit-encryptiesoftware zijn gegevens veilig.

[related_article id=”152275″]

Voor meer opslagmogelijkheden biedt LaCie 4 GB aan online beveiligde opslag via Wuala bij elke FastKey.

De nieuwe FastKey is verkrijgbaar met een capaciteit van 30, 60 of 120 GB voor respectievelijk 154,99, 249,99 en 454,99 euro. Vanaf begin december worden de eerste exemplaren verwacht in de winkel.
 

Advertentie