Nieuws

Automatic Printer Switcher 2.1.0 bèta

Stel, je heb zowel een zwartwit-laserprinter als een kleuren-inkjet. Je Word-documenten bijvoorbeeld druk je steevast af naar de laserprinter, terwijl je afbeeldingen uit Picasa liever richting inkjet stuurt. Automatic Printer Switcher regelt dat voor je.

Zodra je de tool opstart, verschijnen alle actieve processen in het programmavenster. De bedoeling is nu dat je voor elk gewenst proces een ‘standaardprinter’ instelt. Dat gaat overigens heel eenvoudig: klik zo’n proces met de rechtermuisknop aan en kies Edit Mapping.

Je krijgt nu een venster te zien met alle geïnstalleerde printers. Het volstaat de beoogde printer te selecteren om die als standaard voor dat specifieke proces (programma) in te stellen. De printer wijzigen doe je via Edit Mapping of via Change Default Printer. De koppeling verwijderen gebeurt via Remove Mapping.

[download_file]

We hadden liever gezien dat de tool de applicaties (ook) op een meer herkenbare manier opsomt, maar anderzijds kun je via het ingebouwde Windows Taakbeheer (Ctrl+Shift+Esc) ook snel het proces opsporen dat bij een opgestarte applicatie hoort: open de tab Toepassingen, klik de applicatie met de rechtermuisknop aan en kies Ga naar proces.

[related_article id=”152275″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business