Nieuws

Chrome versnelt versleuteling

Google begint met de verspreiding van technologie om encryptie te versnellen in Google Chrome.

De encryptieversneller heet False Start en haalt gewoon een stukje van het versleutelingsproces weg, zonder afbreuk te doen aan de beveiliging.

Googleprogrammeur Mike Belshe legt de technologie uit in een blogpost: “Om een beveiligde verbinding op te zetten, gebruikt SSL een speciale handdruk waarbij de client en de server basisinformatie uitwisselen. De laatste boodschap is traditioneel dat de client ‘klaar’ zegt en wacht op de server, die dan ook ‘klaar’ antwoordt.

[related_article id=”158901″]

“Maar die laatste keer wachten op een ‘klaar’ is overbodig en SSL-onderzoekers hebben ontdekt dat we een heen-en-weer-trip uit het proces kunnen verwijderen. De client kan dan meteen starten met gegevens versturen”, aldus Belshe.

Tiende seconde
Tests van Belshe met de technologie tonen aan dat False Start minder dan een tiende van een seconde uitspaart. Dat mag niet veel lijken, maar het is wel een belangrijke tijdwinst, zeker als er meerdere versleutelde verbindingen worden opgezet.

Het leuke van deze versneller is dat de wijzigingen alleen gelden aan de kant van de browser. Aan de serverkant moet niets aangepast worden.

Nu ja, bijna niets. Een aantal sites kan niet overweg met False Start en als een site faalt, dan gebeurt dat weinig gracieus. Google heeft dan ook een zwarte lijst gemaakt van sites die niet klaar zijn voor False Start, zodat die functie uitgeschakeld wordt.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business