Nieuws

Preview: Logitech Revue

De Logitech Revue is een settopbox met Google TV. De Revue is voorlopig alleen in de VS verkrijgbaar, maar we krijgen hem ook hier probleemloos aan de praat.

In de toekomst komen er nog andere settopboxen met Google TV, en in de VS zijn er bij Sony zelfs al tv’s en blu-rayspelers beschikbaar met Google TV. Europa volgt ‘binnenkort’.

De Logitech Revue is een kleine settopbox ter grootte van een router of modem. Hij wordt geleverd met een draadloos toetsenbord (met touchpad) om Google TV vanuit de zetel te bedienen. Aansluiten gaat eenvoudig door de meegeleverde HDMI-kabel met je televisie te verbinden.

[related_article id=”158901″]

Via HDMI naar Google TV
Heb je al een settopbox, dan verbind je die op zijn beurt met de HDMI-ingang op de Google TV. Dat is vernieuwend, want zo heb je geen extra HDMI-aansluiting op je tv nodig, en bovendien wordt de Revue dan een soort extra laag boven op het beeld dat je krijgt van bijvoorbeeld je kabel- of satellietontvanger.

Met de functie Dual View bekijk je het gewone tv-beeld in een venstertje, en kun je tegelijkertijd surfen, twitteren of je e-mail controleren. Dat is heel erg gemakkelijk.

De Logitech Revue bevat een databank met duizenden apparaten, waaronder ook onze eigen (Europese) satellietontvanger en tv, zodat je alle apparaten rechtstreeks vanaf het toetsenbord kunt bedienen, inclusief het aanpassen van het volume, wijzigen van kanalen en oproepen van de tv-gids.

Geef je je locatie in (voorlopig beperkt tot Amerika), dan krijg je de tv-gids van alle kanalen van je kabel- of satellietontvanger te zien, en kun je dus vanuit de Revue opzoeken welke programma’s je wilt bekijken. Binnenkort kun je de Revue trouwens ook bedienen met de (gratis) Harmony-apps voor Android en iPhone.

Prijzig
De Revue is niet goedkoop, maar is dan ook niets minder dan een kleine computer: de processor is een Intel Atom 1,2 GHz-exemplaar, zodat we ook probleemloos naar HD-video’s op het web kunnen kijken (ook 1.080p).

Hoe zit het met Google TV zelf? Het besturingssysteem lijkt een beetje op Android, en werkt prettig en snel. In deze eerste versie van Google TV is een aantal applicaties ingebouwd, waaronder Gallery, waarmee je Picasa webalbums kunt bekijken, CNBC Real Time, een app met video over de beurs, muziekdiensten Napster en Pandora, en videostreamingdiensten Netflix en Amazon Video On Demand.

Helaas werken de streamingdiensten alleen met een Amerikaans IP-adres. YouTube doet het gelukkig wel, en kun je bekijken in de standaard- of in een aangepaste versie. Zowel 720p- als 1.080p-video’s werkten perfect en zonder schokken.

De ‘killer app’ is natuurlijk (de volledige versie van) Google Chrome, waarmee we probleemloos video’s bekijken. Flash wordt ondersteund, zodat zowat elke site toegankelijk is. Ook Google TV Search is handig: tik je een zoekterm in, dan doorzoekt Google TV niet alleen het web, maar ook de programma’s op je kabel- of satellietontvanger (en Google TV zapt daarna zelf naar de juiste zender), YouTube, filmdatabank enzovoorts.

Logitech Revue
Prijs: 299 dollar (december 2010)

PRO: stil en snel; speelt 1.080p af; heeft een HDMI-doorlusfunctie; volwaardige webbrowser met Flash.
CONTRA: nog niet in Europa; content voorlopig beperkt; duur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business