Nieuws

KLS Mail Backup 1.9.7

Een volbloed back-upprogramma lijkt overdreven voor wie alleen maar back-ups van zijn browserdata en e-mail wil. Met KLS Mail Backup kan dat veel eleganter.

Zodra je de tool hebt opgestart, moet je een profiel samenstellen waarin je nauwkeurig aangeeft welke items je precies wil back-uppen. KLS Mail Backup ondersteunt diverse e-mailclients: Outlook Express, Pocomail, Postbox, Incredimail, The Bat, Mozilla Thunderbird en Windows (Live) Mail. Bij elk van deze programma’s kun je bovendien aangeven wat je precies mee in de back-up wil.

Nemen we Windows Live Mail als voorbeeld, dan vind je hier vijf onderdelen terug: Mail Folders, Calendars, Settings (Rules, Signatures…), Contacts en Received Files.

[download_file]

Naast e-mailprogramma’s neemt KLS Mail Backup instellingen en aanverwante data mee van verschillende browsers. Dat zijn met name Internet Explorer, Firefox, Opera en SeaMonkey/Mozilla. Opvallende ontbrekende is dus Google Chrome. Ook bij deze programma’s beslis je zelf welke onderdelen je al dan niet mee in de back-up wenst.

Back-ups worden getest
Als een profiel eenmaal is aangemaakt, kan je dat meteen laten uitvoeren. Logischerwijze wordt de eerste keer een volledige back-up uitgevoerd, maar daarna kun je voor incrementele back-ups kiezen. Ook handig is dat je een simulatie kunt uitvoeren, zodat je precies ziet of de resulterende back-up naar wens is.

Om plaats te sparen, comprimeert het programma standaard alle back-ups in ziparchieven. En de tool is wel zo attent om ook in een testfunctie te voorzien waarmee je op elk moment de integriteit van die archieven kunt controleren.

Elke degelijke back-uptool heeft uiteraard ook een herstelfunctie, en dat is bij KLS Mail Backup niet anders. De Restore-knop brengt je naar een hiërarchisch geordend overzicht van je back-upbestanden. Je hoeft slechts de items aan te kruisen die je teruggeplaatst wilt zien. Handig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business