Nieuws

Betalen met beltegoed in Android-apps

Angry Birds-ontwikkelaar Rovio heeft een systeem ontwikkeld om aankopen in mobiele Android-apps aan je telefoonrekening te koppelen.

Spelontwikkelaar Rovio demonstreerde in september al hoe gebruikers van een Nokia-toestel via diens Ovi-platform een powerup voor de monsterhit Angry Birds konden aankopen in het spel zelf. Omdat de Android Marketplace geen ingame-transacties ondersteunt, hebben de Finnen hier een mouw aan gepast.

Proefproject in Finland
Met de Bad Piggy Bank kunnen Finse Androideigenaars die klant zijn bij Elisa, de grootste mobiele operator van het land, binnenkort tijdens het spelen van Angry Birds een arend-powerup bestellen die hulp biedt in moeilijke levels. De aankoopprijs gaat dan van hun telefoonrekening af.

[related_article id=”161563″]

In de loop van 2011 moet de Bad Biggy Bank ook wereldwijd beschikbaar zijn. Rovio gaat daarvoor onderhandelen met lokale mobiele operatoren. Daarnaast moet de dienst het mogelijk maken om advertenties, die eigen zijn aan de gratis Androidversie van Angry Birds, tegen betaling te laten verwijderen.

Technologie openstellen
Maar het grootste nieuws is misschien wel dat Rovio de technologie achter de Bad Piggy Bank aanbiedt aan geïnteresseerde app-ontwikkelaars.

De methode is ook geschikt voor andere mobiele besturingssystemen, maar zal volgens Rovio-directeur Peter Vesterbacka meer succes kennen bij Android-ontwikkelaars wegens het ontbreken van een ingame-betalingsdienst in Googles mobiele besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business