Nieuws

Websites blokkeren accounts Gawker-leden

In de nasleep van de datadiefstal bij Gawker hebben onder meer LinkedIn, Yahoo en de ontwikkelaars van World of Warcraft de wachtwoorden geblokkeerd van hun leden die ook bij een van de Gawker-sites een account hebben.

Het zakelijke sociale netwerk LinkedIn heeft de database met accountgegevens van ongeveer 1,3 miljoen Gawker-leden doorpluisd. Alle e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden werden na de diefstal naar The Pirate Bay geüpload.

Nieuw wachtwoord instellen
LinkedIn-leden die een e-mailadres gebruiken dat in de database voorkomt, kregen een mailtje met het verzoek om een nieuw wachtwoord in te stellen. Dat meldt CNet.

[related_article id=”158578″]

“Er is geen aanwijzing dat je account is overgenomen, maar omdat je hetzelfde e-mailadres gebruikt om in te loggen op een van de Gawker-websites hebben we het zekere voor het onzekere genomen en je wachtwoord geblokkeerd.”

Yahoo
Ook bij Yahoo heeft men voorzorgsmaatregelen getroffen. “In het kader van ons veiligheidsbeleid hebben sommige gebruikers hun wachtwoord moeten veranderen”, vertelt Dana Lengkeek, woordvoerster bij Yahoo, aan All Things Digital.

Hoewel Lengkeek niet expliciet naar de aanval op het Gawker-nieuwsnetwerk verwijst, lijken vooral de leden van Yahoo die ook een Gawker-account bezitten hun wachtwoord te moeten vernieuwen.

World of Warcraft
Blizzard Entertainment, de ontwikkelaar van het immens populaire online rollenspel World of Warcraft en uitbater van het Battle.net-spelportaal, is wel open in zijn communicatie en verwijst in een mail aan zijn gebruikers naar de diefstal bij Gawker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business