Nieuws

Vierde gsm-speler op komst in België

In april of mei wordt er een nieuwe licentie voor een vierde mobiele operator in België geveild. Er komt dus meer concurrentie.

Dinsdag zijn de nodige koninklijke besluiten ondertekend door het overlegcomité, bestaande uit de bevoegde regeringen in ons land. Dat schrijft De Tijd. De nieuwe licentie zal goed vijn voor de uitbouw van een 3G-netwerk waarmee ook snel mobiel internet mogelijk is.

De maatregel moet ervoor zorgen dat Proximus, Base en Mobistar meer concurrentie krijgen en dat ze daarom ook hun prijzen moeten laten dalen. Dat zou dan weer de penetratie van mobiel internet in België vooruithelpen.

[related_article id=”161563″]

De veiling van de 3G-licentie moet 75 miljoen euro opbrengen. Als blijkt dat er geen geïnteresseerde is voor het blok radiospectrum van 15 MHz, dan wordt het blok in kleinere stukken verkocht.

Officieel heeft nog niemand zich kandidaat gesteld voor de nieuwe licentie. Telenet en Voo worden al wel vernoemd, maar minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne hoopt dat ook mediagroepen geïnteresseerd zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business