Nieuws

ViewNX 2.0.3

ViewNX 2 mag dan in de eerste plaats bedoeld zijn voor Nikons eigen RAW-formaat NEF, het leent zich ook uitstekend als fotobeheertool voor andere formaten zoals JPEG en TIFF.

De interface oogt alvast aantrekkelijk en de tool blijkt erg flexibel: foto’s beheren, bekijken, bewerken, converteren en exporteren naar een diavoorstelling, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Metadata bewerken en geotaggen
Ook het bewerken van metadata hoort erbij. Interessant is alvast de mogelijkheid om IPTC-data (een standaard voor tekst of andere informatie die in een beeldbestand zit vervat) aan een reeks geselecteerde foto’s tegelijk toe te voegen en foto’s te geotaggen. Het volstaat hiervoor de locatie op Google Maps aan te klikken.

[download_file]

ViewNX maakt vooral ook indruk met de uitgebreide mogelijkheden voor het bewerken van (RAW-)foto’s. Zo kan je onder meer de helderheid, verzadiging, belichting en kleurtemperatuur aanpassen met behulp van schuifbalken. Ook kleinere retouches zijn mogelijk: het detecteren van rode ogen bijvoorbeeld gebeurt in veel gevallen automatisch.

Videoclips genereren
Absoluut leuk vinden we de Movie Editor, waarmee je videoclips kunt genereren op basis van geselecteerde foto’s en andere clips. De tool zorgt desgewenst voor achtergrondmuziek en overgangseffecten. De clip wordt als mov-bestand met H.264-compressie opgeslagen.

Voor deze plug-in, evenals voor de export naar diashows, moet je wel QuickTime hebben geïnstalleerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business