Nieuws

‘Settopbox voor Google TV niet uitgesteld’

Logitech ontkent dat Google gevraagd heeft om de productie van de Google TV-settopbox Revue te staken. Als gevolg van dat gerucht daalde het Logitech-aandeel met meer dan drie procent.

In een blogpost ontkent Ashish Arora, onderdirecteur van de Digital Home Group bij Logitech, het gerucht dat The New York Times vorige week de wereld in stuurde. De krant schreef op basis van anonieme bronnen dat Google een grote update aan zijn televisie-softwareplatform wil doorvoeren.

Verzoek om levering te staken
Google zou daarom de fabrikanten van Google TV-hardware verzocht hebben om de lancering van hun producten uit te stellen. Volgens Digitimes heeft Logitech aan fabrikant Gigabyte gevraagd om de levering van de Revue, de Google TV-settopbox van Logitech, te staken tot 11 januari.

[related_article id=”152275″]

De zoekgigant gebruikte midden september een prototype van de Revue om een demonstratie van Google TV te geven tijdens de lancering op het Intel Developers Forum. In oktober bracht Logitech de Revue naar de Amerikaanse markt. Een succes is het voorlopig nog niet.

Over-the-air updates
Op de officiële Logitech-blog sust Arora de gemoederen. “Wie bekend is met onze manier van updaten weet dat een software-update de productie van Google TV-hardware niet kan vertragen. Updates worden namelijk over-the-air uitgerold.”

Arora stelt daarnaast de Amerikanen gerust die al een Revue in handen hebben. “De productie wordt zeker niet stopgezet en iedereen die een Logitech Revue gekocht heeft of er nog een gaat kopen, krijgt dezelfde updates en functies.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business