Nieuws

Helicon Photo Safe 2.60

Helicon Photo Safe is een fotobeheertool met een extraatje: je kunt er foto’s snel mee versleutelen en in een digitale kluis onderbrengen. 

Op ons Windows 7-testtoestel weigert het programma op te starten. Het blijkt pas correct te functioneren nadat we het als administrator hebben uitgevoerd. In eerste instantie blijkt het om een typische fotobeheerder te gaan. In het linkerpaneel navigeer je naar de gewenste fotomap, en de plaatjes verschijnen dan in miniatuur in het middenpaneel.

In dit paneel kun je via het contextmenu allerlei bewerkingen uitvoeren. Zo is het mogelijk afbeeldingen te categoriseren (vergelijkbaar met het toekennen van tags of het aanmaken van virtuele mappen), plaatjes te beoordelen of van IPTC-metadata te voorzien. Verder laten de foto’s zich ook nog roteren zonder aan kwaliteit in te boeten en kun je afbeeldingen rechtstreeks uit een aangesloten camera importeren. Een geïntegreerde brandtool zorgt ervoor dat je fotoselectie meteen op een cd of dvd terechtkomt.

[download_file]

Versleutelen
Speciaal aan deze tool is de mogelijkheid om een of meer digitale kluizen te maken, afgeschermd door een wachtwoord. Foto’s die je liever voor jezelf houdt, kun je dan heel eenvoudig naar zo’n kluis verslepen. Dat werkt het makkelijkst als je de dual pane-weergave activeert in het menu View, Panels. Of je klikt in het Folder-paneel een fotomap met de rechtermuisknop aan en kiest Encrypt Images.

Bij het aanmaken van zo’n safe kun je overigens uit drie encryptie-algoritmes kiezen, hoewel het programma hier behoorlijk vaag over blijft. Zo kan je met Protection Against Advanced foto’s snel versleutelen, maar kunnen experts de inhoud altijd nog wel terughalen.

Dat wordt al een heel stuk lastiger met Protection Against Security Experts. Het versleutelingsproces gaat dan wel merkbaar trager. Ten slotte is er ook nog ZIP With Password Protection. Handig, want zulke zipbestanden laten zich ook openen op pc’s zonder Helicon Photo Safe. Het versleutelingsalgoritme van zipbestanden is echter niet zo robuust.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business