Nieuws

Nieuwe trojan voor Android ontdekt

Lookout, een specialist in mobiele beveiliging, heeft een nieuwe en erg lastige bedreiging voor Android-smartphones ontdekt.

Geinimi. Dat is de naam van de trojan voor Android die een aanzienlijke hoeveelheid persoonlijke gegevens van je telefoon kan halen en kan doorsturen. De trojan vindt zijn oorsprong in China.

Lookout Mobile Security kwam de trojan eerst op het spoort en zegt dat Geinimi “botnetachtige capaciteiten heeft”. Het is de meest gecompliceerde draadloze malware die zij ooit gezien hebben. Voorlopig zijn er alleen geïnfecteerde programma’s te vinden in de verschillende Chinese applicatiewinkels.

"Geinimi wordt geënt op opnieuw verpakte versies van legitieme applicaties (vooral games) en wordt dan aangeboden in externe Android-applicatiewinkels", staat te lezen in een blogpost van Lookout. "De getroffen apps vragen uitgebreide toestemmingen, meer dan wat de betrouwbare originele versies vragen."

De mobiele beveiliger heeft zowel de gratis als de betaalde versie van zijn software aangepast om bescherming te bieden tegen Geinimi.

 

[related_article id=”161563″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business