Een digitale kerstkaart van het Witte Huis blijkt in werkelijkheid een poging te zijn van hackers om gevoelige informatie van de politie en het leger los te krijgen. Dat hebben analisten van de Amerikaanse regering woensdag gezegd. De e-mail werd eind december verstuurd en zou afkomstig zijn van het ‘Executive Office of the President’. Het belangrijkste […]

Een digitale kerstkaart van het Witte Huis blijkt in werkelijkheid een poging te zijn van hackers om gevoelige informatie van de politie en het leger los te krijgen. Dat hebben analisten van de Amerikaanse regering woensdag gezegd.

De e-mail werd eind december verstuurd en zou afkomstig zijn van het ‘Executive Office of the President’. Het belangrijkste doelwit waren onderzoekers die zich bezighouden met de bestrijding van computercriminaliteit.

Het is niet duidelijk hoeveel mensen de e-mail hebben gekregen en hoeveel documenten er via de besmette computers zijn gelekt. Vooralsnog zijn er volgens deskundigen geen bewijzen dat er geheime documenten in het bezit van de hackers zijn gekomen.

Cyberveiligheid
De e-mailaanval komt op een moment dat de Amerikaanse regering wanhopig probeert de cyberveiligheid te vergroten. Eerder al lekten duizenden diplomatieke memo’s en documenten van het Amerikaanse leger uit via klokkenluiderswebsite Wikileaks.

De federale autoriteiten doen er alles aan om de computersystemen te verbeteren en te voorkomen dat er via personeel geheime informatie wordt gestolen of gelekt.