Nieuws

Rainmeter 1.4 bèta

Op het Windows-bureaublad kun je weliswaar gadgets toevoegen, maar veel inspraak in de vormgeving van deze mini-apps heb je niet bepaald. Rainmeter is heel wat flexibeler: je bepaalt geheel zelf waar je de gadgets (skins) op je bureaublad wil en hoe ze er precies uit moeten zien.

Standaard heeft Rainmeter een beperkt aantal skins, waaronder een klok en kalender, de batterijstatus, CPU-, geheugen- en schijfgebruik, Lifehacker-feeds en allerlei netwerkinformatie, zoals het externe IP-adres en upload- en downloadtransfers in realtime.

[download_file]

Uiteraard kun je online terecht voor tal van andere skins, waaronder interfaces voor WinAmp en iTunes of een inbox voor Gmail, of het weerbericht. Schrikt enig ‘programmeerwerk’ je niet af, dan kun je ook zelf je eigen tools voor Rainmeter samenstellen.

[related_article id=”160534″]

Nieuwe thema’s downloaden (of zelf maken)
Je kunt voor elke skin onder meer de locatie en de transparantiegraad instellen. Standaard wordt het Illustro-thema meegeleverd, maar het is ook perfect mogelijk zelf aan het thema te sleutelen door de talrijke parameters in een tekstbestand (.thm) aan te passen. Of je downloadt een van de vele online thema’s, zoals de vaak schitterende ontwerpen van deviantART, of die op customize.org/rainmeter.

Goed om te weten: het ini-bestand dat Rainmeter inleest om na te gaan welke skins je hebt ingeladen en hoe die zijn geconfigureerd vind je in je Application Data-map; de skins zelf worden in de map Mijn documenten bijgehouden.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business