Nieuws

Bloggen populairder dan ooit

WordPress.com, de commerciële variant van het populaire blogplatform, groeit ongelooflijk snel volgens recente cijfers van producent Automattic.

Het voorbije jaar zijn er volgens Automattic meer dan 6 miljoen nieuwe blogs geregistreerd op hun blogdienst, die goed is voor zo’n 23 miljard paginaweergaves – een stijging met 53 procent ten opzichte van 2009. Er worden 146 miljoen nieuwe blogberichten online gezet, en voor 94,5 terabyte aan foto’s en video’s geüpload naar het platform.

Microsoftbloggers naar WordPress.com
Heeft de grote toename van het aantal blogs op WordPress.com te maken met het verdwijnen van Windows Live Spaces? Microsoft stopte in september 2010 met zijn eigen blogdienst en raadde gebruikers aan om alles naar een nieuw WordPress.com-account te versluizen. Maar op de Windows Team Blog stond in november te lezen dat er zo’n half miljoen mensen de overstap gemaakt hadden. Niet slecht, maar dat komt niet in de buurt van het groeicijfer van 6 miljoen.

Automattic geeft toe dat de Microsoftblogs hebben geholpen, maar dat de groei toch eerder organisch is. Het is evenwel niet duidelijk hoeveel nieuwe bloggers er begonnen zijn, en hoeveel afkomstig zijn van bestaande WordPressbloggers die een tweede of een derde blog hebben opgestart.

Eén ding is zeker: zij die beweren dat bloggen op sterven na dood is, hebben het duidelijk bij het verkeerde eind.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business