Nieuws

Tabbles Free 2.0

Het is een hele klus om het overzicht te bewaren van de duizenden bestanden op je harde schijf. Tabbles heeft over de schouder van fototaggers à la Picasa meegekeken en wil met een gelijkaardig principe orde brengen in je chaos.

Het achterliggende idee is eigenlijk eenvoudig: je labelt bestanden en wanneer die van identieke tags voorzien zijn, komen ze in dezelfde virtuele mappen oftewel tabbles terecht. Ook al staan de bestanden dus eigenlijk verspreid over je schijf.

Nieuwe tabble maken
Een tabble aanmaken doe je via Bestand, Nieuwe tabble. Vervolgens kun je bestanden maar ook mappen of URL’s naar zo’n tabble verslepen. Of je maakt gebruik van de slimme integratie met Windows Verkenner. Vanuit het contextmenu van een bestand(smap) kan je namelijk ook bestanden of complete mappen aan een tabble toevoegen.

[download_file]

Bestanden kunnen overigens een plaatsje krijgen in verschillende tabbles tegelijk. Handig, want een Word- of pdf-document met een factuur voor klant X bijvoorbeeld kan je op die manier onderbrengen in zowel de tabble ‘Klant x’ als in ‘facturering’.

Uiteraard is er ook een zoekfunctie waarmee je gelabelde bestanden snel kunt opsporen.

Tabbles combineren
Handig is ook dat je tabbles kunt combineren. Bestanden die je naar zo’n gecombineerde tabble versleept, krijgen dan automatisch beide labels opgeplakt, en je vindt ze dan ook in beide virtuele mappen terug. Het is ook mogelijk tabbles te maken volgens bestandsextensie, zodat je snel alle bestanden van hetzelfde type terugvindt. 

Het blijft natuurlijk een hele klus om op die manier bestanden te labelen. Daarom heeft Tabbles een functie waarmee bestanden geheel automatisch worden gelabeld zodra ze in een specifieke map belanden.

Maximaal duizend bestanden
Hou er wel rekening mee dat Tabbles gelabelde bestanden niet meer kan terugvinden als je die buiten het programma om – via de Windows Verkenner bijvoorbeeld – fysiek verplaatst. Minpunt is wel dat je in de gratis versie van Tabbles niet meer dan duizend bestanden kunt labelen. Wil je meer, dan moet je overstappen naar een commerciële licentie. Die kost zo’n 95 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business