Nieuws

CursorFX Free 2.05

Uitgekeken op die saaie muisaanwijzer? Met CursorFx geef je hem in een oogwenk een ander uiterlijk.

Het programma heeft standaard vijftien thema’s aan boord. Het volstaat een van deze thema’s te selecteren om je muiscursors meteen aangepast te zien. Dat geldt overigens niet alleen voor de muispijl zoals je die bijvoorbeeld over het bureaublad beweegt. De muiscursor krijgt net zo goed een ander gezicht wanneer je de linker- of rechtermuisknop indrukt of dubbelklikt, of wanneer je de cursor boven een invoerveld beweegt.

[download_file]

Geruststellend is alvast dat een van de thema’s uit CursorFX ‘Windows Standaard’ is: het vergt dus maar één muisklik om terug te keren naar je vertrouwde muiscursor.

Vind je je gading niet in het standaardaanbod, dan kan je altijd nog online terecht. Op wincustomize.com vind je namelijk nog enkele honderden andere designs die zich telkens met hetzelfde gemak laten activeren: een dubbelklik op het gedownloade .cursorfx-bestand volstaat.

Zelf muispijltjes maken
Ben je meer het creatieve type, weet dan dat je via de knop Nieuw thema een geheel eigen ontwerp kunt maken. Daarvoor biedt het programma je de module Theme Editor aan. Het komt erop neer dat je voor de verschillende statussen van de muiscursor een aangepast plaatje importeert en vervolgens aangeeft waar de ‘hotspot’ is. Verder kun je ook een animatie maken door verschillende afbeeldingen snel na elkaar te tonen. De snelheid waarmee dat gebeurt, bepaal je ook zelf.

Er bestaat ook een commerciële Plus-versie die nog veel meer aanpassingen mogelijk maakt. Hiermee kan je onder meer aangepaste effecten aanbrengen, afhankelijk van welke muisknop je indrukt. Of je past ook de aanwijzersporen aan of koppelt een eigen geluidje aan diverse muisklikken.

Verder kun je nog aspecten als bewegingssoepelheid, (vervagings)transparantie, kleur, helderheid en contrast instellen. Bij de gratis variant kan je wat dit betreft alleen de schaduw van de muiscursor aanpassen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business