Nieuws

Quick PDF Tools 2.1.5.9

Quick PDF Tools is een handige collectie tools voor wie iets meer wil doen met pdf-bestanden dan ze alleen maar openen.

Na de installatie nestelt het programma zich in het contextmenu van je Windows Verkenner. Selecteer je bijvoorbeeld een pdf-bestand, dan kan je vanuit dit contextmenu verschillende kanten op.

Een snelle preview hoort vanzelfsprekend tot de mogelijkheden, maar je kunt bijvoorbeeld ook de eigenschappen van het pdf-document opvragen. Er verschijnt dan een venster met diverse tabbladen met onder meer de metadata van het document, en verder ook informatie over eventuele veiligheidsrestricties en ingesloten lettertypes

[download_file]

Tekst uit pdf-bestanden halen
Vanuit het contextmenu is ook een beperkt aantal conversies mogelijk. Zo kun je alle tekst uit een pdf halen en die in een tekstbestand plaatsen, of pdf-pagina’s als afbeeldingen opslaan. Dit laatste kan trouwens ook in omgekeerde richting, maar jammer genoeg blijkt het converteren van een tekstbestand naar pdf niet mogelijk met dit programma. Met hetzelfde gemak licht de tool ook bookmarks uit een pdf-bestand en plaatst ze in een tekstbestand.

De optie Security, Add Open Password stelt je bovendien in staat een wachtwoord aan het pdf-document te koppelen. Achteraf kan je dat overigens ook weer verwijderen, mocht je dat willen.

Ten slotte is het ook mogelijk twee of meer geselecteerde pdf-bestanden tot één pdf-document samen te smelten (merge). Eén document opsplitsen in twee of meer aparte bestanden blijkt dan weer een brug te ver.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business