Nieuws

Service Pack 1 voor Windows 7 beschikbaar

Microsoft rolt vandaag zijn eerste servicepack (SP1) voor Windows 7 uit. Het pakket verzamelt bestaande beveiligingsupdates en verbeteringen.

Het eerste servicepack voor Windows 7 is meteen ook geschikt voor gebruikers van Windows Server 2008 R2. Die laatste krijgt na installatie ondersteuning voor RemoteFX. Hiermee verbeteren de grafische prestaties van virtuele Windows 7-machines die op Server 2008 draaien.

Ondersteuning voor RemoteFX wordt ook toegevoegd aan de Remote Desktopclient voor Windows 7, waar vooral zakelijke gebruikers baat bij hebben. Daarnaast bestaat het pakket uit patches, hotfixes en verbeteringen waarvan de meerderheid eerder al werd uitgerold via Windows Update.

[related_article id=”161452″]

Van 44 MB tot 2 GB
Voor gebruikers van de 32-bitversie van Windows 7, die hun systeem altijd netjes geüpdatet hebben, blijft er van SP1 via Windows Update maar 44 MB aan verbeteringen en beveiligingsupdates over.

Wie liever de hele hap in één keer downloadt buiten de updatefunctie van Windows om, moet 527 (32-bit) of 903 MB (64-bit) binnenhalen. De dvd-image voor nieuwe installaties is 1953 MB groot.

Belangrijk is wel dat je eerst de bèta of releasecandidate (RC) van SP1 verwijdert, indien je die geïnstalleerd hebt.

Downloadlinks voor de verschillende versies van SP1 en uitleg over hoe je Windows Update moet gebruiken, vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business