Nieuws

Winamp for Android (bèta)

Winamp kennen we al langer als een goed uitgeruste mediaspeler voor de desktop. Vrij verrassend hebben de makers enige tijd geleden ook een mobiele versie voor Androidsmartphones uitgebracht.

De app oogt erg gelikt en wie met de desktopversie vertrouwd is, zal zich meteen thuisvoelen. Uiteraard vind je hier basisfuncties terug, zoals de mogelijkheid om albums of artiesten te doorzoeken of je afspeellijst te bekijken.

[download_file]

Internetradio
Verder wordt Shoutcast ondersteund, een functie die je toegang geeft tot duizenden internetstations, vaak door amateurs samengesteld. Je hoeft de functie maar te activeren en een station te kiezen, of je zoekt specifiek naar een artiest of genre.

[related_article id=”158662″]

Een leuk extraatje is nog de mogelijkheid om snel allerlei informatie over het nummer of de artiest op te zoeken, inclusief biografie, discografie en foto’s. Die knop blijkt weliswaar weinig meer dan een link naar de mobiele AOL-site, maar handig is het wel.

Draadloos synchroniseren
De app wordt vooral interessant voor wie een draadloos netwerkje heeft en op zijn desktop-pc ook de nieuwste versie van Winamp (5.6) heeft geïnstalleerd.

Nadat je op de app de optie Enable Wireless Sync hebt geactiveerd en je op hetzelfde draadloze netwerk als je desktop-pc bent aangemeld, verschijnt in de desktopversie van Winamp je Android-toestel in de rubriek Devices.

Van hieruit kun je het toestel snel koppelen, waarna je het via wifi met de mediabibliotheek (van Winamp en iTunes) op je pc synchroniseert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business