Nieuws

Foto’s van de nieuwe Commodore 64

Commodore USA geeft enkele afbeeldingen vrij van het prototype van de nieuwe Commodore 64. Een van de populairste thuiscomputers, en samen met de Commodore Vic-20, de Atari 800 en de Apple II en IIe de computer die voor altijd de interactie tussen mens en machine veranderde.

Het is 29 jaar geleden sinds de introductie van de Commodore 64. Commodore USA zegt dat het een nieuwe versie van de honorabele computer op de markt brengt, inclusief een nieuwe versie van het Commodore OS. Het besturingssysteem werd aangepast aan onze moderne tijden, en kreeg een webbrowser en een productiviteitssuite die onder andere Microsoft Office-documenten ondersteunt.

Het bedrijf wil echter niet kwijt wanneer de machine op de markt komt, als dat al werkelijk gebeurt. De foto’s werden vrijgegeven op 1 april, dus we hopen maar dat het geen grap is.

“En denk eraan,” zegt Commodore, “de nieuwe Commodore 64 is een volledig functionele pc, dus je kunt er ook gewoon de laatste versie van Windows op installeren als je wil. We leveren een prachtig opstartmenu, zodat je kan kiezen voor Windows zonder de functionaliteit van de nieuwe C64-besturingssystemen op te geven.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business