Nieuws

DiskBoss 1.2.16

Schijven van 1 TB zijn de gewoonste zaak van de wereld. Wil je echter zicht houden op alle gegevens die je daar opzet, dan vergt dat een goede bestandsbeheerder. DiskBoss maakt zich sterk dat het de Windows Verkenner overtroeft.

Het moet gezegd, de interface oogt alvast fris en overzichtelijk. Zo krijg je in eerste instantie een lijst van alle aangesloten volumes, inclusief het bestandstype (fat, ntfs …), de maximale en al verbruikte capaciteit, evenals een indicatie of de schijfcapaciteit recentelijk groter of kleiner is geworden.

[download_file]

Veel nuttige functies
Bij elk volume vind je een knopje dat een snelmenu met enkele handige opties opent. Zo tref je hier onder meer een zoekfunctie met uitgebreide criteria aan, de mogelijkheid om het schijfgebruik grafisch uit te tekenen, een module om dubbele bestanden op te sporen en een (iets minder gebruiksvriendelijke) functie om bestanden op basis van zelf in te voeren criteria te (her)organiseren. Bij verwijderbare schijven vind je tevens een knopje waarmee je de schijf meteen kunt ontkoppelen.

Handig is nog dat je mappen kunt bookmarken. Die verschijnen dan in een lijst met favorieten, zodat je ze met één muisklik kunt openen.

Andere nuttige functies zijn een Cleanup-module waarmee je onder meer tijdelijke bestanden, cookies en je internetgeschiedenis kunt laten verwijderen, en een Sync-module om gegevens van twee mappen op elkaar af te stemmen.

DiskBoss bevat nog wel meer interessante mogelijkheden, maar die blijken veelal voorbehouden aan de Pro-versie. Die is, je raadt het al, niet gratis (kost circa 20 euro). Hiertoe horen onder meer verschillende classificatieplug-ins (om bestanden op voorgedefinieerde criteria te classificeren) en een ‘diskchangemonitor’ die in realtime wijzigingen aan zelf bepaalde mappen monitort.

 

beheerbestandendownloadsopslagsoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen