Nieuws

Microsoft biedt vroege blik op IE10

Op de ontwikkelaarsbeurs MIX heeft Microsoft een eerste preview gegeven van Internet Explorer 10. Wie wil kan de demo zelf al uitproberen.

Tijdens MIX 2011 in Las Vegas toonde Microsoft een vroege versie van Internet Explorer 10 op een Windowssysteem met een op de ARM-architectuur gebaseerde Tegra 2-processor van Nvidia.

Drie weken jong
Dean Hachamovitch, hoofd van de IE-afdeling bij Microsoft, zei tijdens de presentatie dat zijn team pas drie weken geleden, een week na de lancering van IE9 dus, aan versie tien is begonnen. Dat meldt The Register.

[related_article id=”161452″]

Net als bij IE9 ligt de focus bij versie 10 op de implementatie van HTML 5 en hardwareversnelling via de grafische processor. De browser zit weliswaar in een vroeg stadium. Zo zijn fundamentele navigatiemiddelen als de adresbalk en een terugknop nog niet aanwezig.

Vergelijking met Chrome
Hachamovitch toonde met een demo het belang van volledige hardwareversnelling aan. Een animatie van een viskom propvol zwemmende goudvissen haalde in IE10 een hogere framerate dan in een recente versie van Chrome 10.

Wie de vergelijking zelf wil maken, kan de previewversie van Internet Explorer 10 downloaden via de IE Test Drive-website van Microsoft. De testbrowser werkt wel alleen onder Windows 7.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business