Nieuws

Operatoren VS blokkeren tethering-apps

Drie grote Amerikaanse operatoren blokkeren sinds deze week Androidapps waarmee op een computer gesurft kan worden via de dataverbinding van een smartphone.

In de Android Market vind je verschillende gratis apps waarmee je een computer met je telefoon kan verbinden, via wifi of met een kabel, zodat je kan surfen over de mobiele dataverbinding. Dat zogenaamde tethering is echter niet naar de zin van de Amerikaanse operatoren AT&T, Verizon Wireless en T-Mobile USA. Klanten van Sprint kunnen de apps wel nog installeren.

Google blokkeert apps op verzoek
Woordvoerders van de mobiele operatoren schuiven de verantwoordelijkheid in de schoenen van Google. Dat meldt CNet. Maar de zoekgigant liet aan Fierce Wireless weten dat het de bewuste applicaties niet heeft verwijderd maar ze onvindbaar maakt op verzoek van de operatoren.

[related_article id=”161563″]

De operatoren willen zo meer controle uitoefenen over wat gebruikers met hun smartphone kunnen en er natuurlijk geld aan verdienen. Zo staat AT&T wel tethering toe, maar dan via een eigen app en tegen betaling van 20 dollar per maand voor een volume van 4 GB. Klanten die wel tetheren maar niet betalen, worden via e-mail op de vingers getikt. T-Mobile USA vraagt 15 dollar voor 5 GB via tethering, Verizon Wireless rekent 20 dollar aan voor amper 2 GB.

Android 2.2 en latere versies bevatten standaard een tetheringoptie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business