Nieuws

Belgacom verhuurt tablets bij abonnement

Belgacom verhuurt tablets van Samsung voor enkele euro’s boven op de prijs van een internetabonnement. 

Telenet lanceerde nog maar net de combinatie van een Apple iPhone voor 1 euro met een (duur) mobiel internetabonnement. De nieuwe formule van Belgacom is daar geen rechtstreeks antwoord op. Maar wel is het duidelijk dat het bundelen van aantrekkelijke hardware voortaan ook in België een wapen is in de concurrentiestrijd tussen mobiele operatoren.

De Galaxy Tabs van Samsung zijn momenteel in ons land de belangrijkste concurrent voor de Apple iPad, die vorig jaar vanuit het niets de markt voor tablets creëerde.

[related_article id=”152275″]

Basismodel
Het basisaanbod kost 39,99 euro per maand. In dat bedrag zit inbegrepen een vast internetabonnement (50 GB downloadlimiet, prijs zo’n 33 euro per maand) en mobiel internet (5 euro per maand), en de huur van het kleinste Galaxy Tab-model, met een 7-inchscherm. Voor 10 euro per maand meer wordt dat de grotere Galaxy Tab 10.1, die ongeveer de afmetingen heeft van de Apple iPad. De combinatie zal vanaf woensdag worden aangeboden in de Belgacomwinkels.

De klant moet wel een contract voor twee jaar tekenen. Aan het einde van die periode kan hij de tablet overnemen voor 75 of 100 euro, naargelang het model, of inruilen voor een nieuwere.

Exclusief
Belgacom zegt dat het een ‘tijdelijke’ exclusieve overeenkomst heeft met Samsung, wat betekent dat het als enige deze tablets kan aanbieden als onderdeel van een dergelijke bundel.

Belgacom demonstreerde vandaag ook hoe de Galaxy Tab kan worden gebruikt om naar livetelevisie en video-op-aanvraag te kijken via Belgacom TV. Die mogelijkheid zal in de nabije toekomst worden gelanceerd.

De Belgacom-app, die zou draaien op alle apparaten op basis van het Android-besturingssysteem, lijkt sterk op Yelo, de iPad- en iPhone-app Telenet. Yelo is momenteel nog niet commercieel gelanceerd, maar is al enkele maanden gratis te gebruiken voor abonnees van Telenet digitale televisie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business