Nieuws

Lieven Verstraete zegt Twitter vaarwel

Terzake-anker Lieven Verstraete heeft genoeg van Twitter. Hij heeft er in maanden niets echt interessants gelezen.

Lieven Verstraete nam vrijdag afscheid van Twitter, als volgt: "Yes!!! Mijn tweet 200 is mijn allerlaatste… Moge dit het begin van een trend wezen. Verslaafden der aarde, ontwaakt…"

Gisteravond lichtte hij zijn beslissing telefonisch toe. Verstraete: "Ik zat nog maar sinds de paasvakantie op Twitter. We hadden een reeks gemaakt over sociale media, en toen heeft mijn redactie zachte dwang op mij uitgeoefend."

Maar u was zelf niet echt overtuigd?
"Ik ben wél overtuigd van het belang van sociale media. Kijk maar naar de rol die ze spelen in de politieke revoluties van het moment. Maar twitteren in de praktijk is mij tegengevallen. Je merkt al snel dat het een verslaving is: zodra je je pc aanzet, check je wat er op Twitter staat. Maar wat heb ik in die maanden op Twitter gelezen dat nu écht de moeite waard was?"

Is Twitter dan niet waar het nieuws nu het eerst te horen is?
"Ik heb in ieder geval nooit de indruk gehad dat ik achterop zou lopen als ik Twitter niet had. Het is een nogal incestueus wereldje, eigenlijk. Het wereldje van de zelfverklaarde opinionmakers. Carl Devos en Rik Van Cauwelaert schrijven soms interessante dingen. Maar ik heb er geen behoefte aan om de hele dag lang te weten waar Vincent Van Quickenborne uithangt. "

Komt u hier nog op terug?
"Ik heb al veertig of vijftig reacties gehad op mijn laatste tweet en die sterken mij in mijn beslissing. Sommigen geven mij gelijk, maar andere mensen zijn écht boos. Alsof ik hiermee het geloof verraad. Het heeft soms wel iets van een sekte."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business