Nieuws

Nero Kwik Media

Als alles-in-één multimediabeheerder doet Kwik Media zijn werk redelijk. Maar ‘gratis’ staat niet in zijn woordenboek. En of hij nu echt zo goed is dat je de gratis mediaprogramma’s die je nu gebruikt op wil geven?

Nero Kwik Media beheert al je multimedia en kan ook synchroniseren met diverse mobiele toestellen. De installatie van de tool duurt wel erg lang en ik ben ook geen fan van de gedwongen herstart. Een eerste kennismaking met de interface zorgt gelukkig voor zalf op de wonde.

Kwik Media oogt erg duidelijk, met een thuisscherm waar aanklikbare taken zijn ingedeeld in heldere categorieën. Koop je extra functies bij in de appwinkel, dan verschijnen die nieuwe aanklikbare taken netjes in dit beginscherm.

Boommenu
Eenmaal in de beheerder zullen iTunesgebruikers zich snel thuisvoelen. Nero werkt immers met een boommenu aan de linkerkant, waar je al je media en aangesloten toestellen ziet, en rechts is er ruimte voor je foto’s, muziek en video’s. Media importeren gaat vlot, de bibliotheken van Windows 7 worden netjes geïntegreerd en bijgewerkte mappen worden automatisch geüpdatet.

Er zijn ook nadelen: Kwik Media kiest automatisch voor miniatuurweergave, wat bij een grote muziekverzameling bijvoorbeeld omslachtig navigeert. Verwijder je nummers uit je bibliotheek, dan worden ze ook meteen van je harde schijf gegooid. Dat is een keuze die ik liever zelf maak.

Foto’s beheren gaat vlotter, met een redelijk aantal bewerkingsfuncties als correctie van rode ogen of het aanpassen van verzadiging. Nero heeft ook redelijk goede gezichtsherkenning, maar voor die functie moet je 99 eurocent betalen. Google Picasa doet dat gratis. Zo’n app aanschaffen gebeurt met een directe link, waarna de nieuwe functies netjes geïntegreerd worden in Kwik Media.

De elegante slideshowfunctie is eenvoudig bedienbaar en wordt met enkele simpele doeltreffende thema’s geleverd. Hetzelfde minpunt bij het afspelen van video: Nero Kwik Media kan in principe bijna elk videoformaat aan, maar voor de meer exotische codecs moet je opnieuw een betaalde app in huis halen.

Synchronisatie
Een interessante app is Nero Kwik Move It, die muziek, foto’s en video’s synchroniseert met een groot aantal telefoons. Alleen interessant op papier, want de database van herkende toestellen blijkt tijdens de test nogal verouderd te zijn.

Wanneer Move It werkt, werkt het wel goed. Kwik Media biedt ook slechts gedeeltelijke ondersteuning voor Apple-apparaten. Je kunt muziek en foto’s naar een iOS-toestel slepen, maar om echt te synchroniseren heb je nog steeds iTunes nodig.

Nero Kwik Media
prijs: gratis (standard edition) (juni 2011)

PRO: goede interface, apps kopen in het programma zelf.
CONTRA: geen streaming, betalen voor basisfuncties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business