Nieuws

PlayStation Network wordt grondig vernieuwd

Sony wil zijn onlinespeldienst PSN een grondige facelift geven. De dienst zal meer op Steam en Xbox Live gaan lijken. Dat vernam The Register van een onbekende bron.

Het vernieuwde PlayStation Network, dat de voorbije maanden zwaar onder vuur lag door hackers met de gegevensdiefstal van alle leden als triest hoogtepunt, zou minder uit tekst gaan bestaan en meer uit beelden.

Volgens de bronnen van The Register streeft de Japanse spelcomputerfabrikant naar een esthetische lay-out met logisch opgebouwde secties. Ook zou de zoekfunctie voortaan voorspellen wat je wilt typen en al beginnen met te zoeken voordat je een volledig woord hebt ingetikt.

Lijkt op IMDB
De subrubriek van PSN waarin films verhuurd worden zal meer info weergeven. Selecteer je een film, dan krijg je bijvoorbeeld een overzicht van de belangrijkste acteurs, waarop je kan doorklikken, en een overzicht van alle films waar hij of zij in heeft meegespeeld. Een beetje zoals de filmdatabase IMDB dus.

Bij de spelletjes zou voor dezelfde aanpak gekozen worden. Je zal niet alleen kunnen sorteren op naam en genre maar ook op de uitgever, de ontwikkelaar en op andere parameters. Sony zou ook een sectie ‘aanbiedingen van de week’ in het leven willen roepen. Daar vind je dan afgeprijsde producten. Sony test de nieuwe interface volgens The Register momenteel intern uit.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business