Zuckerberg reageert op Google+

Facebookbaas Mark Zuckerberg reageert voor het eerst op de komst van concurrent Google+. Daarbij wijst hij op de lange weg naar een stevig gebruikersaantal.

De reactie van Zuckerberg is het antwoord op een vraag van een journalist tijdens de presentatie van Facebooks videochat. De 27-jarige oprichter zegt dat veel bedrijven zaken als videochat zullen bouwen, maar dat ze ook hun sociaal netwerk moeten opbouwen.

Daarbij wijst hij op de weg die Facebook heeft afgelegd sinds het werd opgericht in 2004, en het aantal gebruikers dat de site intussen telt (750 miljoen).

Over Hangout, de videochat van Google+, zei Zuckerberg dat één-op-één-videogesprekken het meest voorkomen. In Hangout kan je tot tien mensen tegelijk spreken via de webcam, wat bij Facebooks videochat niet kan.

Tom Anderson, oprichter en voormalig voorzitter van MySpace, heeft zelf zijn mening over de strijd tussen Facebook, dat op sociaal vlak domineert, en Google, wiens tentakels over het hele internet verspreid zijn.

De voormalige grootste concurrent van Facebook geeft Zuckerberg gelijk en wijst op het belang van een groot gebruikersaantal. Facebook heeft met zijn 750 miljoen leden op dit moment dus meer kans om videochat populair te maken ten opzichte van Google+, dat pas eind juni werd gelanceerd. Ook al is Hangout in principe een beter product dan de videochat van Facebook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business