Kaarten Google Maps vooraf te downloaden

De nieuwe versie van Google Maps laat toe om kaarten op voorhand te downloaden, zo moet je ze niet binnenhalen via 3G.

Het gaat om een experimentele add-on in Labs, te vinden via Menu – meer. Je kan de add-on downloaden voor Google Maps 5.7 voor Android (vanaf versie 2.1). De bedoeling is dat je op voorhand een bepaalde kaart downloadt die je dan later vanaf je telefoon weer kan oproepen.

De downloadfunctie heeft wel zijn beperkingen. Je kan er geen routebeschrijving mee opvragen, Places raadplegen of satellietbeelden en 3d-gebouwen bekijken.

[related_article id=”158901″]

Kaarten Google Maps vooraf te downloaden

Een kaart downloaden doe je door lang op het scherm op een bepaalde plaats te duwen. Daarna krijg je via een keuzeknop de mogelijkheid om de kaart van het gebied binnen te halen. Wie wil, kan de kaarten ook weer verwijderen, wat anders automatisch gebeurt na dertig dagen.

De downloadfunctie komt ongetwijfeld van pas voor wie deze zomer naar het buitenland trekt. Zo spaar je namelijk flink wat dataverkeer uit door de kaarten thuis al te downloaden. Anderzijds zijn er al langer dergelijke kaartendiensten in omloop. Eentje daarvan is de gratis applicatie MapDroyd waarmee je ook bepaalde landen of gebieden op voorhand kan downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business