Recordaantal .be-domeinen

In 2010 zijn er 257.637 nieuwe .be-registraties bijgekomen, een record. In totaal zijn er meer dan een miljoen Belgische domeinen.

De cijfers zijn afkomstig van het jaarverslag van DNS.be, de organisatie die de domeinnamen met de .be-extensie verdeelt. Na een beperkte stijging in 2009 (232.746 nieuwe registraties) stelde de organisatie voor afgelopen jaar een recordaantal nieuwe domeinen vast. Tegelijk werd 83 procent van de bestaande .be-domeinen vernieuwd.

Netto zorgt dat voor 123.670 extra domeinnamen, met uitzondering van 2007 de grootste aanwinst sinds 2004.

Afgelopen jaar werd ook de kaap van één miljoen Belgische domeinnamen overschreden. Eind vorig jaar waren dat er in totaal 1.101.668. Vandaag zijn dat er al meer dan 1,15 miljoen.

Evolutie van de .be domeinnamen. Grafiek met dank aan DNS.be
Bron: DNS.be

Voor 2011 wil DNS.be betere veiligheidsprocedures invoeren. Sinds afgelopen zomer hanteert de organisatie een strengere controle van de registraties, wat moet leiden tot betere whois-gegevens en minder fraude en ander misbruik.

Makkelijker overdragen
Verder dit jaar wil de domeinnaambeheerder de transferprocedure verbeteren. Daarmee moet het makkelijker zijn om domeinnamen van eigenaar te laten wisselen. Die procedure zou deze zomer op punt moeten staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business