iPhonegebruikers denken dat ze al 4G hebben

Een derde van de iPhonegebruikers in de VS denken dat ze over een gsm met 4G beschikken. Al doen Android- en BlackBerryeigenaars het niet veel beter.

De Amerikaanse webshop Retrevo deed een peiling bij duizend Amerikaanse klanten naar hun interesse in 4G. Dat is de opvolger van 3G die nog sneller mobiel internet belooft. Op de vraag “ben je van plan dit jaar een 4G telefoon te kopen”, antwoordde 34 procent van de iPhonebezitters dat ze er al een hebben.

iPhonegebruikers denken dat ze al 4G hebben.

[related_article id=”158662″]

Bij de concurrentie is het niet veel beter: zo gaf 29 procent van de Androideigenaars en 24 procent van wie een Blackberry bezit aan al over 4G te beschikken. Zowel Apple als RIM hebben momenteel geen 4G-toestellen. Android heeft dat wel (onder meer de HTC Evo 4G), maar gezien het beperkt aantal toestellen zal ook hier de meerderheid de mist in zijn gegaan.

In de VS worden momenteel de eerste 4G-netwerken geïnstalleerd, onder meer door Verizon. Mogelijk wordt wie een iPhone 4 koopt verward door het cijfer vier in de merknaam. Al slaat die enkel op het feit dat het de vierde iPhone is, na de eerste, 3G en de 3GS.

Volgens Retrevo staan consumenten wel sceptisch tegenover de volgende generatie mobiel internet. Van de ondervraagden denkt 22 procent dat het de kostprijs niet waard is, dertig procent zegt dat het abonnement te duur zal zijn en nog eens negentien procent zegt er te weinig van te weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business