Nieuws

Gratis bescherming op PlayStation Network

Slachtoffers van het gehackte PlayStation Network krijgen een jaar lang gratis identiteitsbescherming.

Sony laat gebruikers van het PlayStation Network per e-mail weten dat het een samenwerking is aangegaan met CSIdentity. Iedereen krijgt een unieke code waarmee je een jaar lang gebruik kunt maken van de identiteitsbescherming van CSIdentity.

Gratis bescherming voor PSN-gebruikers

[related_article id=”161920″]

Wie van de dienst gebruik wil maken moet een actief PSN-account hebben en binnen zestig dagen reageren op de mail.

Vage communicatie
Ondanks de tegemoetkoming van Sony, blijft de communicatie rond de gratis identiteitsbescherming wel vaag. Zo raadt Sony aan om de PlayStation Blog en andere PSN-sites te bezoeken voor de recentste updates rond beveiligingsmaatregelen. Wie de site bezoekt krijgt echter alleen nieuws te lezen over nieuwe games en, tenminste op het moment van schrijven, geen bevestiging dat de e-mail van PlayStation afkomstig is.

Op sommige fora betreuren gebruikers de communicatie. Aangezien de hackers alle namen en e-mailadressen hebben, zou het theoretisch gezien om een phishingmail kunnen gaan. Bovendien valt er nauwelijks informatie terug te vinden op officiële PlayStation-websites.

Wel hebben andere gebruikers het domein van waar de mail werd verzonden, eu.playstationmail.com voor Europa, gecontroleerd en dat wordt wel door Sony beheerd.

Het PlayStation Network en zusternetwerk Qriocity werden in het voorjaar van 2011 gehackt. Daarbij zijn de gegevens van meer dan 70 miljoen klanten gestolen. Het gaat om namen, adressen, e-mailadressen, geboortedatums en wachtwoorden. In totaal zijn daarbij ook meer dan een miljoen betaalgegevens van klanten ontvreemd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business