Nieuws

Mobiel internet via 4G en CDMA is af te luisteren

Het is een hacker gelukt om verbindingen via 4G en CDMA te onderscheppen.

De hack werd gedemonstreerd op beveiligingsconferentie Defcon, die van 4 tot 7 augustus plaatsvond in Las Vegas. Het zou de eerste keer zijn dat een van de twee verbindingen kan worden gekraakt.

CDMA is een mobiele technologie, net als GSM, die in de VS door sommige operatoren wordt gebruikt. 4G is een verzamelnaam voor technologie die mobiel dataverkeer met zeer hoge snelheden belooft.

[related_article id=”161563″]

Het nieuws van de hack werd gemeld via de Full Disclosure-mailinglijst. Intussen heeft ook een tweede bron aan Extremetech bevestigd dat beide technologieën gekraakt zijn.

Rootkit geïnstalleerd
Op Defcon zou een hacker erin geslaagd zijn om datapakketten in de mobiele dataverbinding te injecteren. Hierdoor krijgen mensen meldingen op hun telefoonscherm die een rootkit installeren op hun pc of Androidtoestel. Met een rootkit is het mogelijk om op het allerhoogste niveau de acties van een toestel te volgen.

Ligt gevoelig
Op dit moment is er nog vrij weinig bekend over de hack. Zo is 4G een verzamelnaam van verschillende mobiele technologieën zoals HSDPA, wimax en LTE. Het is dus niet bekend om welke technologie het precies gaat.

Maar het feit dat ze kan worden gehackt ligt wel gevoelig. Wereldwijd investeren telecomproviders momenteel volop in 4G als opvolger van 3G. Beveiligingsproblemen kunnen dus zeker gemist worden als kiespijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business