Nieuws

Facebook haalt biljoen pageviews

Volgens cijfers van Googles advertentiedienst Doubleclick heeft Facebook in juni als eerste website ooit de kaap van één biljoen bezoekers gerond.

Doubleclick heeft deze week zijn ranglijst met de duizend meest bezochte websites op het internet geüpdatet. De laatste beschikbare cijfers dateren van juni 2011. Bovenaan prijkt Facebook met één biljoen bekeken pagina’s en 870 miljoen unieke bezoekers. De technologieblog Digital Inspiration berekende dat elke Facebookgebruiker in juni zo’n 1.150 pagina’s bezocht.

Facebook bereikt helft van alle internetgebruikers
De sociaalnetwerksite bereikt volgens Google 46,9 procent van de actieve internetgebruikers. Facebook telt naar eigen zeggen 750 miljoen gebruikers. Het verschil met de unieke bezoekers die Google aanhaalt, is te verklaren doordat bepaalde delen van de website ook toegankelijk zijn voor niet-leden.

[related_article id=”158901″]

Op de tweede plaats, wat de unieke bezoekers betreft tenminste, staat YouTube met 790 miljoen bezoekers. Op de videosite van Google werden in juni wel ‘maar’ 100 miljard pagina’s bekeken. Geen enkele website komt zelfs maar in de buurt van het biljoen pageviews dat Facebook haalt.

Geen cijfers van Google
Op plaats drie bij de unieke bezoekers staat Yahoo, plaats vier is voor Windows Live en Wikipedia vervolledigt de top vijf. Google neemt zichzelf niet op in zijn overzicht. Ook pornowebsites, advertentienetwerken en domeinen die niet goed laden of geen publieke content hebben, telt Google niet mee.

Gerankschikt naar pageviews staat Facebook dus alleen op kop, gevolgd door de Chinese zoekmachine Baidu, YouTube, Yahoo en Windows Live.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business