Nieuws

De vijf flops van Jobs

Aftredend Apple-keizer Steve Jobs is een man met visie. Zijn ideeën zorgden voor een enorme uitbouw van het Apple-imperium, waar technologische innovatie een must is. Met regelmaat van de klok verschenen nieuwe producten op de markt. Niet altijd met even groot succes. De grootste flops van Jobs op een rij.

Apple III (1981)
De opvolger van de zeer succesvolle Apple 2 richtte zich vooral op gebruikers in de zakenwereld. De hardware bleek echter onbetrouwbaar. De zakenwereld stapte collectief over naar de IBM-pc, die hetzelfde jaar werd uitgebracht.

Puck Mouse (1998)
De terugkeer van Steve Jobs naar Apple werd gevierd met het overweldigende succes van de nieuwe iMac. Aan de kleine ronde muis kan het succes niet gelegen hebben. Het onding verdween gewoon in je hand.

[related_article id=”158256″]

The Cube (2000)
Apple probeerde uit te pakken met dit ongezien fraaie design. Het ontwerp sleepte designprijzen in de wacht, maar flopte toch in de winkel. De desktop voegde immers niets toe aan de andere Macs, en klanten waren niet bereid een hogere prijs te betalen voor design alleen.

iTunes Phone (2005)
De iPhone was niet de eerste poging van Apple om door te breken op de gsm-markt. In 2005 bracht Apple samen met Motorola de ROKR op de markt. Geen slechte gsm, maar op het gebied van muziek spelen zonk het toestel tegenover de iPod in het niets. Het ding kon slechts honderd nummers opslaan en het overzetten vanaf de computer was traag en frustrerend.

Apple TV (2007)
Jobs verwees naar Apple TV als zijn ‘hobby’: een kleine box die werd opgesteld tussen tv en pc. Een kleine afstandsbediening stelde de gebruiker in staat om muziek en films van zijn pc af te spelen op televisie. Het idee was goed, maar duur en complex om op te zetten. Bovendien konden alleen films met een lage resolutie worden afgehaald. In 2010 lanceerde Apple een betere en goedkopere versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business