Nieuws

Iobit Uninstaller 1.1

Windows heeft weliswaar een eigen module om geïnstalleerde software te verwijderen, maar bepaalde programma’s – zoals hardnekkige toolbars – laten zich niet zonder meer weghalen. Iobit Uninstaller pakt ook zulke hardleerse exemplaren aan.

Het hoofdvenster van Iobit Uninstaller somt alle geïnstalleerde programma’s op. Via een ingebouwde zoekfunctie kun je echter ook snel naar het gewenste item navigeren. Handig is wel dat de tool ook deellijsten aanbiedt, op basis van enkele uiteenlopende criteria. Klik je bijvoorbeeld Recently Installed aan, dan krijg je alleen de recent geïnstalleerde programma’s in beeld.
Op dezelfde manier kun je ook filteren op grote programma’s, op weinig gebruikte programma’s en op Windows Updates. Interessant is ook de deelgroep Toolbars, want het gebeurt wel vaker dat juist dit soort software zich lastig laat verwijderen.
Wil je een programma (of toolbar) kwijt, dan hoef je die maar in de lijst te selecteren en op Uninstall te drukken. Let wel, je kunt hierbij uit twee modi kiezen. Een standaardmodus die eenvoudigweg de verwijderfunctie van Windows zelf aanspreekt en een geavanceerde modus die grondiger te werk gaat en ook nukkige software uit je systeem haalt (inclusief bijhorende registeringangen).

Iobit Uninstaller is wel zo verstandig eerst een herstelpunt te maken, zodat je ongewenste wijzigingen alsnog kunt terugschroeven.

Verwant aan de ‘geavanceerde modus’ is de knop Forced Uninstall. Alleen moet je hier dan zelf wel het pad naar het gewraakte programmabestand invullen.

 

[download_file]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business