Nieuws

Cyberduck 4.1.8911

C [download_file] yberduck is een prima tool voor wie geregeld bestanden van of naar een server op het internet moet kopiëren. Het programma ondersteunt namelijk verschillende protocollen en werkt bovendien met een aantal cloudproviders.

Cyberduck is een openbronprogramma dat zowel onder Mac OS X 10.5 als Windows draait. Wanneer je het opstart en een nieuwe verbinding wil maken, blijkt al meteen de veelzijdigheid van de tool.
Het zal je weinig verbazen dat je een ‘klassieke’ FTP-verbinding kunt opzetten met een willekeurige server, en daar hoort ook een FTP via SSL bij, evenals SFTP (secure FTP, SSH-beveiligd). Bij de verbindingstypes tref je ook een WebDAV-connectie aan, al dan niet via SSL.
Clouddiensten
Cyberduck is echter ook handig voor wie van bepaalde clouddiensten gebruikmaakt: het programma ondersteunt namelijk onder meer Amazon S3, Google Storage en Docs, Windows Azure en Rackspace Cloud Files. Via Cyberduck krijg je voor elk van deze diensten dus een uniforme interface.
Van hieruit is het erg makkelijk bestanden van je lokale pc naar de cloud te verplaatsen, of omgekeerd. Dat kan zelfs met een eenvoudige versleepbeweging, bijvoorbeeld van je bureaublad naar het venster van Cyberduck (of omgekeerd).
Synchroniseren
In het snelmenu tref je verder ook een synchronisatiefunctie aan: je hoeft maar aan te geven met welke (lokale) map je de geselecteerde map wil synchroniseren en Cyberduck doet de rest.
Elke connectie kan je bovendien als een bladwijzer opslaan, zodat die voortaan met één muisklik bereikbaar is. Je hoeft dus niet telkens de aanmeldgegevens opnieuw in te vullen.
cloudcyberduckdownloadsftpsoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals