Nieuws

ESET Sysinspector 1.2.026.0

Als je beseft hoeveel services, processen en drivers op de achtergrond actief zijn, mag het nog een wonder heten dat er niet meer crashes zijn. Er hoeft namelijk maar één dwarsligger te zijn om je systeem te laten ontsporen. Af en toe een grondige controle is dus wel nodig. Die klus kan je perfect overlaten aan ESET Sysinspector.

ESET Sysinspector is zowel beschikbaar voor Windows 32-bits als 64-bits en tevens vast onderdeel van ESE Smart Security en NOD32 Antivirus. Het is een diagnostische tool die bij het opstarten alle lopende processen, registersleutels, opstartitems en netwerkconnecties detecteert.

Sysinspector maakt hiervan een snapshot en laat er vervolgens een heuristische analyse op los om uit te vissen welke van deze onderdelen eventueel uit de pas kunnen lopen. Het programma toont de resultaten op een erg overzichtelijke manier: naargelang het risiconiveau (in negen stappen) worden de items in een aangepaste kleur afgebeeld.

[download_file]

Met behulp van een schuifbalk kan je op die manier snel focussen op de items vanaf een zeker risiconiveau. Zet je de knop bijvoorbeeld op risiconiveau 4-9, dan krijg je alleen de items te zien met risiconiveau 4 of hoger.

De tool deelt alle items bovendien netjes op in verschillende categorieën, waaronder Running Processes, Network Connections, Important Registry Entries, Services en  Drivers. Hoeveel categorieën je precies te zien krijgt, hangt ook af van de ingestelde detaillering (van basic via medium tot full). Van elk item krijg je dan uitgebreide informatie te zien, waaronder het specifieke risiconiveau.

Kortom, een diagnostische tool die vooral in handen van gevorderde gebruikers tot zijn recht zal komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business