Nieuws

Bellens herinstalleert omstreden topvrouw

Belgacomtopman Didier Bellens neemt Concetta Fagard opnieuw aan als executive advisor. Een beslissing die indruist tegen de wil van de raad van bestuur van Belgacom.

Fagard wordt ook wel eens de kabinetschef van Bellens genoemd, maar ze is een tijd geleden ontslagen na een ruzie met de communicatiedirecteur Florence Coppenolle. Die ruzie werd openlijk uitgevochten en eindigde in het ontslag van de beide topvrouwen.

Bellens, die het ontslag van Fagard onrechtvaardig vond, neemt haar nu opnieuw aan. Ze begint morgen al, ondanks een negatief advies van de raad van bestuur. Het benoemings- en bezoldigingscomité van de raad van bestuur zette immers het licht op rood omdat een herbenoeming het bedrijf te veel zou schaden.

Politici niet akkoord
Zowel ontslagnemend premier Leterme als minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte plaatst vraagtekens bij de benoeming. Volgens Leterme is Didier Bellens hier een uitleg verschuldigd aan de raad van bestuur.

Inge Vervotte reageert fel: “Ik vind de beslissing van Didier Bellens om dit naast zich neer te leggen onbegrijpelijk. Ik heb vrijdag onmiddellijk contact gehad met de voorzitter van de raad van bestuur, die het dossier zal opnemen met de raad. Ik dien nu te wachten op de actie van de raad van bestuur en op de reactie van de heer Bellens hierop.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business