Nieuws

Corel VideoStudio Pro X4

Met VideoStudio Pro X4 maakt Corel zichzelf tot een ambitieuze middenklasser die bepaalde zaken anders durft aan te pakken.

Corel heeft een leuke, makkelijk te begrijpen interface op poten gezet, die ondersteuning biedt voor meerdere monitoren, zodat je preview en tijdslijn naast elkaar kunt plaatsen.

Bediening is makkelijk, maar het trimmen is minder nauwkeurig dan bijvoorbeeld Pinnacle of Nero. Ook de multitrimmer moet het afleggen tegen die van Cyberlink en het storyboard is minder goed dan dat van Premiere Elements 9.

VideoStudio heeft een aantal leuke extra’s die de beginnende gebruiker veel plezier geven. Met de stop-motionfunctie kun je een object via je webcam fotograferen in wisselende posities, waarna je er een kleine animatiefilm van maakt. Er is, zij het enigszins rudimentair, ondersteuning voor 3D-bewerking en je kunt erg simpel een timelapse-video in elkaar draaien. De bediening van keyframes en de effectenbibliotheek zijn nogal slecht uitgewerkt.

We denken dat de suite meer bedoeld is voor gelegenheidsgebruik. VideoStudio Pro X4 blijkt gelukkig erg stabiel en bezorgt ons nauwelijks hoofdpijn bij het importeren, bewerken en wegbranden. De applicatie is niet zo snel als PowerDirector, maar weet desondanks Sony, Nero en Pinnacle voor te blijven bij het wegschrijven van ons videoproject naar blu-ray.

Het is dan ook een van de eerste die ondersteuning aanbiedt voor Sandy Bridge-processors, naast de al meer gangbare GPU-versnelling.

Corel VideoStudio Pro X4
Prijs: 89,90 euro (september 2011)

PRO: geslaagde stop-motion; 3D-brilletje cadeau; ondersteuning voor dualmonitor-opstellingen; goede prestaties.
CONTRA: effecten stellen wat teleur; niet krachtig genoeg; te weinig beschikbare videosporen; keyframing slecht uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business