Nieuws

Nero Video Premium HD

Sommige dingen doet Nero’s videobewerker uitzonderlijk goed, maar op het gebied van snelheid en gebruiksgemak schiet Video Premium HD tekort.

Vergeleken met andere producten komt Nero Video Premium erg kaal over, omdat het alle menu’s in een scherm heeft gestopt. Het handmatig inkorten van clips is onhandig, omdat je telkens ontstane gaten in je productie zelf moet dichten.

De multitrimmer werkt echter uitstekend, waarbij je telkens een preview krijgt van het frame voor en na de incisie. We zijn blij te zien dat keyframing en picture-in-picture verrassend praktisch werken, waarbij vooral de laatste optie erg geslaagd is.

Je kiest simpelweg uit een van de tientallen templates, sleept de clips naar de tijdslijn en je bent klaar. Audiobewerking is daarentegen nauwelijks aanwezig. Erg jammer, omdat geluid minstens zo belangrijk is. Nero is een van de langzaamste starters en presteert ook bij het branden van een blu-rayschijf wat onder de verwachtingen.

Nero Video Premium HD
Prijs: 69,99 euro (september 2011)

PRO: rechttoe rechtaan; bewerken en achteraf afspelen blu-ray; krachtige multitrimmer; PiP en keyframing vakkundig uitgevoerd.
CONTRA: exporteren voelt versnipperd aan; bewerken omslachtig; langzame starter; aantal overgangen beperkt; verkrampte interface.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business