Nieuws

Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 11

Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 11 schakelt in alles een versnelling hoger. Dat zou beginnende videobewerkers wel eens kunnen afschrikken.

Importeren gaat via Media bins, een systeem dat vooral bekend is bij professionele videobewerkers, en sommige functies zijn diep begraven in de interface.

Sony levert wel enkele handige tutorials mee, maar daarna zul je vooral veel moeten zoeken en experimenteren om beter te kunnen worden. In het gebruik is Vegas minder toegankelijk als pakweg Adobe of Pinnacle. Trimmen en het toepassen van effecten vereist aardig wat oefening, om maar te zwijgen van ingewikkelde acties als picture-in-picture-frames.

Ondanks zijn moeilijkheidsgraad loopt Vegas als een trein: het start het snelst op en presteert ook behoorlijk bij het wegschrijven naar blu-ray. De dvd-authoringtool is de uitgebreidste die we zagen, met een groot aantal opties en toegevoegde thema’s. Als je de hoge leercurve aandurft, heeft Vegas Movie Studio HD Platinum 11 de meeste toekomst voor een schappelijke prijs.

Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 11
Prijs: 69,95 euro (september 2011)

PRO: erg stabiel; uitgebreide exportmogelijkheden; uitstekende blu-ray-menubouwer; snelle start en installatie; 3D-videobewerking; betaalbaar.
CONTRA: weinig hulp voor complexe applicatie; rendertijd middelmatig; verouderde interface; hoge leercurve.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business