Nieuws

Ashampoo ClipFinder HD 2.21

[download_file] Ben je op zoek naar een HD-clip over een bepaald onderwerp, dan is de kans groot dat je bij YouTube uitkomt. Op zich geen slecht idee, maar waarom niet in verschillende videoportalen tegelijk speuren? Dat doet Ashampoo ClipFinder wel voor jou.

De bediening is heel eenvoudig: je vult een zoekterm in en ClipFinder speurt meteen naar een hele reeks populaire onlinevideoportalen, waaronder YouTube, Videmo, Veoh, Dailymotion, Google Video, blip.tv, Metacafe, Myspace, SevenLoad, MyVideo, VideU en ClipFish.
Muis over de muur
Het resultaat: een videomuur met alle gevonden clips, netjes gesorteerd volgens portaal. Standaard krijg je er honderd per portaal, maar dat is aanpasbaar. Met de muis kun je vervolgens over de muur wandelen en ook in- en uitzoomen. Standaard toont ClipFinder je in eerste instantie clips in HD, voor zover die er zijn. Wil je alléén HD-clips of maakt het je niet uit, dan pas je dat aan via Instellingen.
Wil je een filmpje bekijken, dan volstaat het om het miniatuurbeeld aan te klikken. Het is ook mogelijk een ‘afspeellijst’ met je favoriete clips samen te stellen. Klik hiervoor zo’n miniatuur met de rechtermuisknop aan en kies Aan huidige afspeellijst toevoegen.
Vanuit ditzelfde contextmenu kun je bovendien naar de betreffende webpagina gaan of de URL naar het klembord kopiëren, maar net zo goed ook de clip downloaden en in één moeite door naar verschillende formaten converteren.
Let op bij installatie
De tool houdt het jammer genoeg slechts tien dagen uit, tenzij je een gratis licentiesleutel aanvraagt. Het is wel ook even opletten geblazen bij de installatie van het programma. Standaard beveelt dat een ‘snelle installatie’ aan. In dat geval wordt automatisch ook de MyAshampoo-werkbalk toegevoegd en wordt de bijhorende zoekmachine als standaard ingesteld.
Wil je dat vermijden, kies dan de Aangepaste installatie en verwijder het vinkje bij alle ongewenste onderdelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business