Nieuws

Kaderleden Belgacom staken tegen Fagard

Bij Belgacom heeft een veertigtal kaderleden deze voormiddag een klein half uur het werk neergelegd. Uit protest tegen de voor dinsdag aangekondigde terugkeer van Concetta Fagard.

De werkonderbreking is aan de redactie van De Standaard bevestigd door Ben Cooremans, vakbondsafgevaardigde van ACV Transcom.

Veertig ‘stakers’ lijkt misschien niet veel, “maar het is veelzeggend dat het allemaal om medewerkers gaat die voor de dienst eventsponsoring en corporate social responsability werken. Precies de dienst waar Fagard tot haar ontslag de leiding over had. De betrokken kaderleden hebben een duidelijk signaal willen geven dat zij niets meer met mevrouw Fagard te maken willen hebben”, zegt de vakbondsman.

Niet dat zij een terugkeer van hun vroegere bazin moeten vrezen, want mevrouw Fagard, zo bevestigt de communicatiedienst van Belgacom, krijgt een functie als executive advisor, lees: rechterhand van topman Didier Bellens. “In die hoedanigheid zal zij meneer Bellens adviseren in tal van dossiers”, zegt Frédérique Verbiest, woordvoerder van Belgacom.

Een meer dan cruciale functie dus, waarbij Concetta Fagard haar invloed kan aanwenden in uiteenlopende beslissingen. Wat wellicht een deel van de wrevel – en de vrees – van haar vroegere medewerkers verklaart.

Verzoeningsprocedure
“De actie is intussen afgeblazen en we starten nu de verzoeningsprocedure op”, zegt Cooremans. “De directie beschikt dan over een vijftal dagen om de plooien weer glad te strijken. ACV Transcom gaat de actie alvast erkennen, zoveel is zeker. Wanneer kaderleden spontaan het werk neerleggen, is dat een duidelijk teken dat hun ongenoegen zeer diep zit.”

Of er nog spontane acties zullen komen, is moeilijk te voorspellen, maar “wellicht niet tijdens de verzoeningsprocedure”, aldus de vakbondsman.

Daarmee krijgt Bellens niet alleen tegenwind van zijn eigen raad van bestuur (die had eerder een negatief advies uitgebracht over de herbenoeming van Fagard) en van Inge Vervotte, minister van overheidsbedrijven, maar nu ook van zijn eigen medewerkers. Donderdag buigt de raad van bestuur zich opnieuw over de meer dan omstreden herbenoeming van Concetta Fagard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business