Nieuws

Bellens blijft bij Belgacom, Fagard weg

Didier Bellens wordt in zijn functie bevestigd als algemeen directeur van Belgacom. Zijn omstreden medewerkster Concetta Fagard komt toch niet terug in dienst. Dat heeft de raad van het telecombedrijf donderdagavond beslist.

"In het belang van het bedrijf en na overleg met mevrouw Fagard hebben de gedelegeerd bestuurder en mevrouw Fagard een akkoord bereikt om haar contract met de N.V. Belgacom te beëindigen." Zo luidt de aanhef van een beknopte mededeling die Belgacom donderdagavond verspreidde na afloop van een raad van bestuur, die om 14.00 uur begon.

Iedereen keek uit naar het agendapunt over de omstreden herbenoeming van Concetta Fagard. Die medewerkster van topman Bellens was aan de deur gezet na klachten over pesterijen, maar Bellens wou haar tegen het advies van zijn raad van bestuur weer in dienst nemen.

Wij of haar
Na een krachtmeting waarin de raad zelfs met collectief ontslag dreigde, hebben Bellens en Fagard dus ingebonden. Of toch niet helemaal? "De gedelegeerd bestuurder benadrukt dat hij [Didier Bellens, red.] haar werk [van Fagard] apprecieert en dat hij haar kwaliteiten zou kunnen gebruiken in een andere hoedanigheid buiten de N.V. Belgacom", staat ook nog te lezen in het communiqué. Wat dat zinnetje precies betekent, is niet helemaal duidelijk.

Personeelsdirecteur Astrid De Lathauwer, die tegen de terugkeer van Fagard gekant was, sneuvelt alsnog in de affaire. Zij gaat Belgacom verlaten "in onderling akkoord".

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business