Nieuws

Sony verbiedt PlayStation-gamers rechtszaak te starten

Sony heeft een bijzondere clausule opgenomen in de vernieuwde voorwaarden voor het PlayStation Network. Deze verbiedt gebruikers een rechtszaak aan te spannen.

Amerikaanse eigenaars van een PlayStation Portable of PlayStation 3 die vandaag inloggen op het PlayStation Network moeten een vernieuwde  gebruikersovereenkomst tekenen. Als je niet akkoord gaat, kan je de onlinedienst niet meer gebruiken. Sony heeft alle PSN-gebruikers verwittigd via mail.

Geschillen oplossen via bemiddelaar
Een van die nieuwigheden in de vernieuwde Terms of Service and User Agreement (TOS) is een clausule die stelt dat je mogelijke geschillen oplost via een bemiddelaar die door Sony wordt aangesteld en dat je afziet van deelname aan gezamenlijke rechtzaken, de zogenaamde class-actionsuits.

Vijf maanden geleden kreeg Sony hackers over de vloer die de gebruikersgegevens van minstens 77 miljoen PSN-leden konden bemachtigen. In de weken daarna werden bij verschillende andere onderdelen van het Japanse multimedia- en technologieconcern gegevens gestolen.

Sony motiveert de aanpassingen aan de gebruikersvoorwaarden van PSN door te verwijzen naar de overheveling van de onlinediensten van Sony Amerika naar het internationale bedrijf Sony Network Entertainment International. De nieuwe TOS is sinds gisteren 15 september van kracht.

Uitschrijven via brief
Als je onwetend of per ongeluk akkoord bent gegaan met de nieuwe voorwaarden maar ervan wil afzien, kan je je wel nog uitschrijven. Sony maakt het je wel niet makkelijk, want de enige manier om dat te doen is door binnen dertig dagen nadat dat je akkoord gegaan bent met de vernieuwde TOS, een schriftelijke aanvraag te doen. Dat meldt The Register.

Het zou ons niet verbazen als Sony met deze nieuwe pr-blunder een bende slapende hackers wakker maakt. De vorige golf cyberaanvallen begon toen de Japanners de Amerikaanse hacker GeoHot voor de rechter daagden wegens het hacken van de PlayStation 3.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business